Εκδόσεις Παπαζήση

  1. Οργανισμός
  2. 1929
  3. Αθήνα
  4. Έλληνες παραγωγοί, διαθέτες και εκδότες έργων
    1. Οι Εκδόσεις Παπαζήση ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 1929 και είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας.

      Ο ιδρυτής των εκδόσεων Αργύριος Παπαζήσης ξεκίνησε το 1929 την εκδοτική του πορεία. Υπήρξε άνθρωπος με έντονες δημοκρατικές πεποιθήσεις και πολιτική δράση, για τις οποίες διώχθηκε κατ’ εξακολούθηση.

      Ο εκδοτικός μας οίκος αποτέλεσε προπολεμικά, αλλά και στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια «καταφύγιο» προοδευτικών ιδεών και υπήρξε κατά γενική ομολογία πρωτοπόρος στη διάδοση της γνώσης, ανεξαρτήτου πολιτικού πρόσημου.

      Ο Αργύρης Παπαζήσης υπήρξε από τους συνιδρυτές της Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά μαζί με τους καθηγητές Παπαδημητρίου και Τσιμάρα, που σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε Πανεπιστήμιο Πειραιά.

      Ο γιος του Αργύρη, Βίκτωρας, φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας για 5 έτη για την αντιστασιακή και δημοκρατική του δράση και μετέπειτα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, πρωτοστάτησε στην έκδοση βιβλίων με πολιτικό περιεχόμενο, βιβλία που διαμόρφωσαν σκέψεις και αντιλήψεις τις δεκαετίες ’70 & ’80.

      Από την ιστοσελίδα των εκδόσεων
  5. Επίσημο site
  6. Original: AltSol Company. - Rules: RDA
Το λογότυπο της εταιρείας