Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

  1. Περιοχή
  2. Ελληνική
  3. Χώρες
    1. Γιουγκοσλαβία
  4. Η θεματική επικεφαλίδα δεν προδικάζει την οριστική ονομασία της χώρας· η ονομασία θα συμφωνηθεί όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
    1. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας(σλαβομακεδονικά: поранешна Југословенска Република Македонија[4][5], προφέρεται: ποράνεσνα Γιουγκοσλοβένσκα Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγια), για συντομία ΠΓΔΜ[6] ή πΓΔΜ και σύμφωνα με τη συνταγματική της ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας(σλαβομακεδονικά: Република Македонија, Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγια προφέρεται: [rɛˈpublika makɛˈdɔnija] ( ακούστε)) είναι χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στα κεντρικά Βαλκάνια.

      Καταλαμβάνει συνολική έκταση 25.333 τετραγωνικών χιλιομέτρων (ξηρά: 24.856 τ.χλμ., ύδατα: 477 τ.χλμ.). Χώρα περίκλειστη, συνορεύει με το Κόσοβο στα βορειοδυτικά, τη Σερβία στα βόρεια, τη Βουλγαρία στα ανατολικά, την Ελλάδα στα νότια και την Αλβανία στα δυτικά. Αποτελεί περίπου το βορειοδυτικό τρίτο της μεγαλύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, που περιλαμβάνει επίσης τα γειτονικά τμήματα της βόρειας Ελλάδας και μικρότερα τμήματα της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας και της νοτιοανατολικής Αλβανίας. 

       

      Wikipedia
    1. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο Open Directory Project
    1. 314296 ⟶ Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας
    1. Q221 ⟶ Πατήστε εδώ
    1. 718075 ⟶ Πατήστε εδώ
    1. 135978180 (Geographic) ⟶ Πατήστε εδώ
  5. 2--4976
  6. Original: AltSol Company - Rules: RDA