Βιβλιοπανόραμα

  1. Οργανισμός
  2. 1992
  3. Αμαλιάδα
  4. Έλληνες παραγωγοί, διαθέτες και εκδότες έργων
    1. Ήταν αρχές του 1992 που ο Γιώργος Δημητρόπουλος εγκαταλείπει την Αθήνα και εγκαθίσταται μόνιμα στην Αμαλιάδα φέρνοντας μαζί του μια πολύχρονη εμπειρία και δημιουργώντας νέα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου. 
      Στην οδό Ερμού 19 που έμεινε μέχρι το 1998 ήταν πολύ μικρός ο χώρος για να στεγάσει ένα σύγχρονο Βιβλιοπωλείο. Η μεταστέγασή του στο ιδιόκτητο κτίριο της οδού Ερμού & Αθανασίου Διάκου 4 ήταν επιτακτική και άνοιξε νέους ορίζοντες. Γιατί εκτός από τη μεγαλύτερη συλλογή βιβλίων στην Ηλεία και όχι μόνο, τη μεγάλη ποικιλία σε χαρτικά και γραφική ύλη, το «Βιβλιοπανόραμα» λίγο πριν τη δύση της δεύτερης χιλιετίας, το 1999, ξεκίνησε την εκδοτική του δραστηριότητα και έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους πιο παραγωγικούς εκδοτικούς οίκους της Επαρχίας. 
      Οι εκδόσεις «Βιβλιοπανόραμα» έχουν εκδώσει πάνω από 100 βιβλία που διακρίνονται σε ιστορικά, λογοτεχνικά, εκπαιδευτικά, δοκίμια και ποιητικές συλλογές, αλλά το κύριο βάρος της εκδοτικής προσπάθειας έχει δοθεί στην τοπική ιστορία και λαογραφία. 
      Από το 2003 ανελλιπώς εκδίδει την ετήσια ιστορική, λαογραφική και λογοτεχνική έκδοση «ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ-ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» με κείμενα του νομού μας, κυρίως Ηλείων και άλλων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Μέχρι τώρα, μέσα στις 5.500 σελίδες της έχει φιλοξενήσει κείμενα που προβάλλουν την ιστορία των περισσοτέρων πόλεων και χωριών της Ηλείας, από την Αρχαία Ήλιδα, Αρχαία Ολυμπία, Βάρδα, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Βαρθολομιό, Γαστούνη, Αμαλιάδα, Κουρούτα, Πηνεία, Πύργος, Κατάκολο, Δίβρη, Κρέστενα, Ζαχάρω, Κακόβατος, Ανδρίτσαινα, πολλούς ιερούς ναούς, μοναστήρια, σκήτες, ιερά προσκυνήματα.

      Από την ιστοσελίδα του εκδότη
  5. Επίσημη ιστοσελίδα
  6. Original: AltSol Company - Rules: RDA