Αναμνήσεις εξορίας - 1η έκδοση. - Αθήνα: Εκδόσεις Όστρια, 2014.

 1. Έκδοση
 2. Βιβλίο έντυπο
  1. Μηλιούλης, Στέλιος (1926-2012)
  1. Μηλιούλης, Δημοσθένης
 3. 1η έκδοση
  1. Αθήνα
  1. Εκδόσεις Όστρια
 4. 2014
  1. Να μην ξανάρθουν τέτοια χρόνια... ήταν τα λόγια του πατέρα μου στις 24/09/2005 στο βίντεο που τράβηξε ο Σύλλογος «Γυάρος- Ιστορική μνήμη» «26:54», κατά την επίσκεψη στο μαρτυρικό ετούτο νησί. Λόγια που αντικατοπτρίζουν τον πόνο και την θλίψη χιλιάδων ανθρώπων που ζήσανε από κοντά τα «σκοτεινά» εκείνα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας.

   Δεν μπορώ να λησμονήσω κατά την εκεί του επίσκεψη, σύμφωνα πάντα με τα λόγια της μητέρας μου ( φωτο 1) που τον συνόδευε, ότι παρότι ήταν 80 χρονών και με επιβαρυμένη την υγεία του, δεν καταδέχτηκε να μεταφερθεί από όρμο σε όρμο με βάρκα που υπήρχε εκεί για τους περισσότερους, αλλά με δύναμη ψυχής πραγματικά περπάτησε τα κακοτράχαλα και «γεμάτα» αναστεναγμούς μονοπάτια της Γιούρας για να συναντήσει τους υπόλοιπους!

   Ήθελα πολλά χρόνια πριν να δημοσιεύσω το συγκλονιστικό αυτό χειρόγραφο μπλοκάκι,(που το είχε για να πω την αλήθεια καταχωνιάσει κρυφά σε ένα κασελάκι με δεκάδες άλλες αναμνήσεις εκείνων των καιρών) και να του κάνω έκπληξη με το βιβλίο αυτό. Δυστυχώς δεν πρόλαβα...