Ψωμάς, Πέτρος

 1. Πρόσωπο
 2. Αθήνα
 3. Πάτρα
 4. Έλληνας
 5. Δημιουργοί επιστημονικών έργων
 6. Άνδρας
  1. Ο Πέτρος Ψωμάς είναι εκπαιδευτικός και στέλεχος marketing. Γεννήθηκε το 1970, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και της Σχολής Δημοσιογραφίας "Ηρόδοτος", κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του Τμήματος Marketing και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
   Σήμερα, διδάσκει Πληροφορική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε τμήματα ενηλίκων σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ προσφέρει υπηρεσίες marketing σε τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δημοσιογραφεί και ενίοτε συγγράφει κείμενα, άρθρα και βιβλία. Έχει επίσης συμμετάσχει στις ομαδικές εκδόσεις: 40 χρόνια Κρυμμένος Θησαυρός, Fresh Communications, Πάτρα 2006, Νότια Πελοπόννησος 1935-1950, Αλφειός - Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009 και Τετράδια Ζεύξης, Το δόντι, Πάτρα 2009.
   Δημοσιογραφικά του κείμενα και μόνιμες στήλες του έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σε εφημερίδες (Πελοπόννησος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πολίτης, Πελοποννησιακά Νέα) περιοδικά (Περιωδικό, Υποβρύχιο, Trip, Fresh, Happy, Δόντι, Unit, Grizo, Around) και portals (The Best, Newsplus, Patrastoday, Patrinosansimera), ενώ έχει επίσης συνεργαστεί με τηλεοπτικά κανάλια (Tele City και High Channel) και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ηρόδοτος FM.
   Έχει εργαστεί στα τμήματα Πωλήσεων και Marketing των εταιριών: Σ.Η.Α Μεταξά, Bacardi Hellas, British American Tobacco και Prime Marketing και έχει διδάξει στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Πατρών, στην Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Αμαλιάδας, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
   Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και παραμένει αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Είναι επίσης αντιπρόεδρος του "Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών", εταίρος στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Πλήρωμα 94", ιδρυτικό μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας "Ρεφενέ" και της δημοτικής κίνησης "Τώρα για την Πάτρα".

   Biblionet
  1. 605272 ⟶ Ψωμάς, Πέτρος (1970-)
 7. Original: AltSol Company. - Rules: RDA