Κεφαλληνού, Νατάσα

  1. Πρόσωπο
  2. Πέραμα [Αττική]
  3. Ελληνίδα
  4. Δημοσιογράφος - Ιστορικός
  5. Δημιουργοί επιστημονικών έργων
  6. Γυναίκα
    1. Γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής πριν 30 χρόνια. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ιστορία του εργατικού κινήματος και της εργασίας, του «γυναικείου ζητήματος», των προνοιακών πολιτικών και της σχέσης τους με τα αυταρχικά καθεστώτα, του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και στην ιστορία της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Η μελέτη της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου της έχει γίνει εμμονή (ακόμη στον ελεύθερο της χρόνο διαβάζει τα ημερολόγια του Μεταξά!).

      Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα έντυπα, κάνοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ. Η ιστορία και η δημοσιογραφία της έχουν αυξήσει την περιέργεια με αποτέλεσμα να βομβαρδίζει τους συνομιλητές της με ερωτήσεις. Μπορείτε να τη «συναντήσετε» και στο προσωπικό της blog.

      Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», το οποίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» τον Φεβρουάριο του 2017.

      Εκδοτικός Οίκος Historical Quest
    2. Η Νατάσα Κεφαλληνού είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η ιστορία των κοινωνικών ασφαλίσεων και του εργατικού κινήματος στη μεσοπολεμική Ελλάδα.

      Biblionet
  7. Προσωπικό blogspot
  8. Original: AltSol Company - Rules: RDA