Σπηλιωτοπούλου, Μαρία Ε. (1960-)

  1. Πρόσωπο
  2. 1960
  3. Ελληνίδα
  4. Ιστορικός
  5. Δημιουργοί επιστημονικών έργων
  6. Γυναίκα
    1. Ακαδημία Αθηνών. Κέντρον Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού
    1. Aπόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne (1990-1991) και υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή "Η Σαντορίνη στην Τουρκοκρατία: κοινωνικές και οικονομικές πρακτικές στο πλαίσιο της οικογένειας" στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005).

      Στο ΚΕΙΝΕ έχει εργαστεί στο πρόγραμμα Ιστορικής Βιβλιογραφίας του Νεωτέρου Ελληνισμού και της έκδοσης του Αρχείου Κωλέττη. Επίσης έχει αναλάβει την εποπτεία της άσκησης φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο ποικίλων πρακτικών. Διηύθυνε το πρόγραμμα Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο και διευθύνει το πρόγραμμα υποδομής Χρονολόγιο γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που αφορούν την Ελλάδα βάσει των βρετανικών αρχείων. 

      Επιστημονική υπεύθυνη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Parthenos (Pooling Activities, Resources and Tools for Heritage), Humanities at Scale και Υποέργου του ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ (Εθνική Υποδομή για της Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Τέχνες και Επιστήμες και για την Γλωσσική Έρευνα και Καινοτομία). Εκπρόσωπος και συντονίστρια για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής  Ερευνητικής Υποδομής DARIAH ERIC.

      Βιογραφικό από Ακαδημία Αθηνών
    1. au.34976 ⟶ Σπηλιωτοπούλου, Μαρία Ε., (1960- )
    1. 36803680 (Personal) ⟶ Spēliōtopoulou, Maria
  7. Original: AltSol Company - Rules: RDA