Μπουγάς, Ιωάννης Κ. (1945-)

 1. Πρόσωπο
 2. 1945
 3. Γαργαλιάνοι
 4. Έλληνας
 5. Πανεπιστημιακός
 6. Δημιουργοί ερευνητικών έργων
 7. Άνδρας
  1. Γεννήθηκε το 1945 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός. Έλαβε πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά, στα πανεπιστήμια Concordia (Μόντρεαλ, Κεμπέκ) και Queen's (Κίνγκστον. Οντάριο), στον τομέα της Στατιστικής και ειδίκευση στις μεθόδους μέτρησης και βελτίωσης της Ποιότητας και της Παραγωγικότητας. 
   Είναι λέκτορας Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ, και στο παρελθόν έχει διδάξει και στα πανεπιστήμια McGill του Μόντρεαλ και Queen’s του Κίνγκστον στον Καναδά. Εργάσθηκε στην Εταιρία Bell Canada, από όπου το 2005 συνταξιοδοτήθηκε από τη θέση του Διευθυντή Στατιστικών Μελετών.
   Από τότε, ο Δρ. Μπουγάς ασχολείται με τη μελέτη της Ιστορίας και την ανάλυση της τρεχούσης επικαιρότητας. Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού, και ομιλεί στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από τον Αύγουστο του 2007 έχει εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Καναδική Ώρα του Antennasatellite που αναμεταδίδει το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Αντέννα στον Καναδά. Στο πρόγραμμά του, σχολιάζει οικονομικά, πολιτικά και ιστορικά θέματα από την Ελληνική, Καναδική και παγκόσμια σκηνή. 
   Το 2006 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, "Η Φωνή της Ειρήνης", από τις Εκδόσεις Ερωδιός. Είναι μιά μαρτυρία του Παιδομαζώματος που εφάρμοσε το 1948 το ΚΚΕ γιά Ελληνόπουλα από τις ακριτικές περιοχές, και μιά ζωντανή περιγραφή της ομηρίας κατοίκων χωριών της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, καθώς και της ζωής και μεταχείρισής τους στις Λαϊκές Δημοκρατίες, από την εξόριστη ηγεσία του ΚΚΕ.
   Το 2009 εκδόθηκε το δεύτερο Ιστορικό έργο του, με τίτλο "Ματωμένες Μνήμες 1940-45", και υπότιτλο "Κόκκινη Τρομοκρατία, Κατοχικός Εμφύλιος, Κόκκινη Απελευθέρωση, Λευκή Τρομοκρατία στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο (Γαργαλιάνοι - Καλαμάτα - Μελιγαλάς - Πύλος - Πύργος)", βασισμένο σε εκτεταμένη βιβλιογραφία, αλλά κυρίως σε μαρτυρίες αυτοπτών και άλλο πρωτογενές υλικό.

   Biblionet
  1. 627013 ⟶ Μπουγάς, Ιωάννης
  1. 0000 0000 7333 7684 ⟶ Πατήστε εδώ
  1. 103397369 (Personal) ⟶ Bougas, Iōannēs, 1945-
 8. Original: AltSol Company - Rules: RDA