Μπουγάς, Ιωάννης Κ. Το "παιδομάζωμα" του 1948-'49 και τα "κάτεργα" της Φρειδερίκης

 1. Έργο (αυτοτελές έργο)
  1. Μπουγάς, Ιωάννης Κ. (1945-)
 2. Βιβλιογραφικά έργα [προσώπων]
 3. 2018
 4. Ελληνικά
  1. Από 04/1946 - Μέχρι 12/1949
  1. "Παιδομάζωμα"
  2. Παιδουπόλεις
  1. W0513
  1. "Η Ιστορία γράφεται από τους νικητές και τους ισχυρούς" λέει ο κανόνας, αλλά η περίπτωση της Ελληνικής Ιστορίας της δεκαετίας του '40 αποτελεί κτυπητή εξαίρεση αυτού του κανόνα. Οι κομμουνιστές της Ελλάδος, ηττημένοι αποφασιστικά στις τρεις απόπειρες βίαιης κατάληψης της εξουσίας και επιβολής κόκκινης φασιστικής δικτατορίας, έγραψαν και πέτυχαν να επιβάλουν μια φανταστική μυθοπλασία ως την Ιστορία. Με μέθοδο, επιμονή και τη βοήθεια εκατοντάδων μεροληπτούντων ιστοριογράφων της Αριστεράς, τα γεγονότα της περιόδου αλοιώθηκαν, εξωραΐστηκαν, κάποια αποσιωπήθηκαν και άλλα διαστρεβλώθηκαν ή αναστράφηκαν τελείως, ώστε η πλευρά τους να παρουσιάζεται πάντα ως η μόνη πατριωτική, αγαθώς πράττουσα και το θύμα!

   Τη διαστρέβλωση δεν απέφυγε και ένα από τα τραγικότερα επεισόδια εκείνης της περιόδου, το Παιδομάζωμα πολλών χιλιάδων Ελληνόπουλων ηλικίας από 3-16 ετών, που έκαναν οι κομμουνιστές το 1947-'49 εν μέσω της Ανταρσίας του 1946-'49, της τρίτης και εγκληματικότερης απόπειρας κατάληψης της εξουσίας η οποία συνδυαζόταν και με την απόσχιση της Μακεδονίας για να περιληφθεί στη σχεδιαζόμενη "Ομόσπονδη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας".
   Μια αντίδραση των οικογενειών που ζούσαν σε χωριά που τα παιδιά τους κινδύνευαν να έχουν την ίδια τύχη, μια ημέρα να καταλήξουν στο Παραπέτασμα, ήταν να φύγουν για τις πόλεις ή να στείλουν τα παιδιά τους στις Παιδοπόλεις που δημιούργησε το Υπουργείο Προνοίας για τη φιλοξενία αυτών των παιδιών. Όμως, η κομμουνιστική εκδοχή των γεγονότων βάφτισε το Παιδομάζωμα ως Παιδοσώσιμο, και τις Παιδοπόλεις της Ελληνικής κυβέρνησης ως Κάτεργα της Φρειδερίκης.

   (Από την έκδοση του έργου)

    

   Biblionet
 5. Original: AltSol Company - Rules: RDA