Κασσιανού Νίνα

  1. Πρόσωπο
  2. Ελληνίδα
  3. Φωτογράφος - Ιστορικός
  4. Δημιουργοί επιστημονικών έργων
  5. Γυναίκα
    1. Συνεργάζεται με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ως ερευνήτρια και επιμελήτρια εκθέσεων.
      Έχει την θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή στην Γκαλερί Μ55projects στην Αθήνα όπου είναι υπεύθυνη στην οργάνωση παρουσιάσεων Ευρωπαίων φωτογράφων προσκαλώντας επιμελητές και φιλοξενώντας φωτογραφικές εκθέσεις, σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες.
      Έχει επιμεληθεί διάφορες εκθέσεις και φωτογραφικά βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ιστορία της φωτογραφίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει κερδίσει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Princeton των ΗΠΑ, πάνω στην έρευνα των αρχείων του Ελληνικού Εμφυλίου και της Ελληνικής Αντίστασης κατά των Ναζί.
      Έχει εργαστεί για μια δεκαετία σαν κριτικός φωτογραφιών στην εφημερίδα «Το Βήμα».
      Έχει γράψει μεγάλο αριθμό ακαδημαϊκών δοκιμίων και έχει κάνει αρκετές εκδόσεις που αφορούν στην Ιστορία της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής φωτογραφίας .Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια και φωτογραφικές ενώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως κριτικός σε φωτογραφικές ¨δουλειές¨ (Porfolio review) σε αρκετά φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. (Fotofo-Bratislava, Fotofestiwal-Lodz, Recontres dΆ Arles- Arles, Photoespana-Madrid, Fotografia Europea-Reggio Emilia κ.α.)
      Έχει συμμετάσχει στην Εγκυκλοπαίδεια της Ευρωπαϊκής Φωτογραφίας παρουσιάζοντας την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας από το 1900 έως το 2000.

      fmag.g
    1. au.205367 ⟶ Κασσιανού, Νίνα
    1. 209259097 (Personal) ⟶ Kassianou, Nina
  6. Original: AltSol Company - Rules: RDA
https://fmag.gr/node/2835